WORDT FINANCIEEL ADVISEUR  / BUDGETCOACH   FINANCIEEL MANAGEMENT
na en /of tijdens behalen van diploma kunt u direct worden ingezet bij de samenwerkende Cooperatie of adviesgroep.

Dit examen is onder andere bedoeld voor ondernemers, directeuren en managers in het midden- en kleinbedrijf (profit of non-profit). Medewerkers die met financieel management te maken hebben kunnen dit examen ook afleggen. Het examen is niet bedoeld voor personen die dagelijks met de boekhouding bezig zijn (boekhouders, administrateurs). Zij kunnen beter de STIBEX examens Praktijkdiploma Boekhouden, Praktijkdiploma Loonadministratie of Moderne Bedrijfsadministratie afleggen.

De examens zijn gebaseerd op de boeken “Financieel management voor de niet-financiële manager” door Gijs Hiltermann en Michel Verhoeven.

De volgende drie examens worden afgenomen:

Examen 1: Jaarverslaggeving
Dit examen toetst je kennis over de grondbeginselen van de drie essentiële financiële overzichten: de balans, de verlies- en winstrekening en het kasstroomoverzicht. Ook de regelgeving rond de jaarverslaggeving komt aan bod, evenals de analyse van deze cijfers.

Examen 2: Management accounting & control
Dit examen toetst je kennis rond de interne sturing in organisaties. Denk daarbij aan kostprijzen, budgetten, interne verrekening en resultaatverantwoordelijkheid. Het gedrag van managers naar aanleiding van de cijfers komt ook aan de orde.

Examen 3: Financiële beheeraspecten
Dit examen toetst je kennis van verschillende aspecten van financieel beheer zoals valuta-management, financiële fraude, interne beheersings-systemen, werkkapitaalbeheer en de Balanced Scorecard.

Indien je alle drie de certificaten hebt behaald, ontvang je het STIBEX diploma Financieel management voor de niet financiële manager. Uw investering per certificaat is 1250 euro. We komen elke veertien dagen een middag of avond bij elkaar.